Kaj je Palabra?
Palabra je kreativno podjetje, kjer načrtujemo, gradimo in oblikujemo pregledne spletne strani. Ustvarjamo tudi spletne vsebine (besedilo in slike za spletna mesta in družbene medije). Nahajmo se na Bledu.
 

Pogoji uporabe in politika zasebnosti

Kdo smo in kaj delamo?

Palabra, oblikovanje spletnih strani in vsebin, Petra Pekovec s.p. (v nadaljevanju podjetje Palabra) je kreativno podjetje, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani, ki so izdelane na podlagi odprtokodne programske opreme imenovane WordPress. Ustvarjamo tudi vsebine (besedilo, fotografije) za spletne strani in družbene medije. Spletni naslov podjetja Palabra je: www.palabra.si.

Gostovanje spletne strani: V primeru, da se odločite za gostovanje vaše spletne strani preko podjetja Palabra, bo le-ta gostovala na strežniku, katerega lastnik je podjetje Webfaction, ki je registrirano v Walesu v Angliji. Za storitev gostovanja vaše spletne strani podjetje Webfaction ne bo zahtevalo vaših osebnih podatkov, saj bo spletna stran registrirana preko uporabniškega računa, ki je v lasti podjetja Palabra.

Registracija domene: V primeru registracije vaše domene preko podjetja Palabra, bo le-ta registrirana pri podjetju za spletno gostovanje Domenca.com, ki je registrirano v Sloveniji (Ljubljana). Če želite, da domeno registriramo v vašem imenu, bomo za to potrebovali vaše osebne podatke, saj boste z registracijo domene postali njen lastnik (podjetje Palabra bo le administrator ter tehnični oskrbnik te domene). Za registracijo domene pri Domenca.com je potrebno navesti osebne podatke kot so: ime in priimek, naslov, telefon in e-poštni naslov.

Ti podatki bodo vneseni v sistem Domenca.com med procesom registracije domene. Podjetje Palabra ne prevzema odgovornosti za ravnanje z osebnimi podatki s strani omenjenega podjetja (Domenca.com). To so podatki, ki so potrebni za registracijo domene, katerih podjetje Palabra na nikakršen način ne obdeluje, niti ne shranjuje.

Uporaba spletne strani www.palabra.si

Podjetje Palabra se trudi za nemoteno delovanje spletne strani www.palabra.si, vendar ne prevzema odgovornosti, če to zaradi česar koli ni možno. Vsak uporabnik brska po vsebini omenjene spletne strani na lastno odgovornost. Podjetje Palabra ravno take ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi lahko nastala na vaši napravi (računalnik, telefon) pri dostopanju do njegovega spletišča.

Podjetje vsebino spletne strani lahko spreminja brez predhodnega obvestila in za morebitne posledice, ki bi pri tem lahko nastale, ne odgovarja.

Vsebina spletne strani

Besedilo, fotografije in grafično gradivo na spletni strani je last podjetja Palabra, oblikovanje spletnih strani in vsebin, Petra Pekovec s.p., razen če to ni drugače navedeno.

Zatorej kopiranje, reproduciranje in ponovno objavljanje besedil, fotografij in grafičnega gradiva ni dovoljeno. Vse gradivo na spletni strani www.palabra.si je avtorsko zaščiteno.

Cenik na spletni strani podjetja Palabra je informativne narave in ni fiksen, saj so cene storitev izdelave spletne strani odvisne od tega kako velika je spletna stran (število strani in podstrani, foto galerij itd.) ter koliko dela je potrebno vložiti (ali je potrebno fotografije še obdelati ali ne, ali je oblikovna predloga na podlagi katere je spletna stran narejena bolj/manj kompleksna itd.).

Prav tako lahko variira cena vzdrževanja in/ali gostovanja spletne strani, saj je le-ta odvisna od velikosti vaše spletne strani in oblikovne predloge na podlagi katere je spletna stran zgrajena (nekatere oblikovne predloge se pogosteje posodabljajo kot druge, zato je pri nekaterih spletnih straneh potrebno vložiti več dela v njihovo vzdrževanje).

Kontaktni obrazec: Na spletni strani www.palabra.si je kontaktni obrazec, ki ga obiskovalec spletne strani lahko uporabi za to, da stopi v stik z nami. Osebni podatki, ki jih vsebuje spletni obrazec (ime in priimek, e-poštni naslov) so uporabljeni za medsebojno komunikacijo med potencialno stranko in podjetjem Palabra, ki je potrebna pred, med in po izdelavi spletne strani ali za odgovor na povpraševanje.

Ti osebni podatki ne bodo na nikakršen način uporabljeni za marketinške namene. Takoj, ko ne bo več potrebe po komunikaciji med stranko in podjetjem Palabra, bodo ti podatki zbrisani iz elektronskega imenika podjetja Palabra. Podjetje Palabra se tukaj zavezuje, da vaše osebne podatke skrbno varuje.

Podatki, ki jih posredujete preko spletnega obrazca so shranjeni na strežniku zgoraj omenjenega podjetja Webfaction, pri katerem gostuje ta spletna stran.

Na naši spletni strani najdete nekatere povezave do drugih spletnih strani, ki pa imajo svojo politiko zasebnosti in svoje pogoje uporabe. Ko kliknete na povezavo druge spletne strani, boste preusmerjeni nanjo in v tem trenutku naši pogoji uporabe in politika zasebnosti ne veljajo več.

Piškotki in osebni podatki

Podjetje Palabra, spletno komuniciranje, Petra Pekovec s.p. se zaveda pomembnosti varovanja osebnih podatkov. Zato si prizadeva, da so uporabniki spletne strani www.palabra.si in morebitnih storitev podjetja dobro obveščeni o tem, katere osebne podatke podjetje potrebuje za svoje delovanje ali katere podatke zbira za izboljševanje vsebin na spletni strani.

Spletno mesto www.palabra.si za svoje delovanje uporablja več vrst piškotkov. – Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki jih spletni brskalniki (kot so Chrome, Firefox, Internet Explorer ali Opera) odlagajo v vaš računalnik ali telefon, ko brskate po spletu. Torej to so datoteke, ki vsebujejo informacije o vas, uporabniku. Te podatkovne datoteke se uporabljajo za npr. shranjevanje nastavitev ter sledenju uporabnika na spletu. Ti piškotki se ali takoj ko zapustite določeno spletno stran zbrišejo ali pa se shranjujejo za različna obdobja. Nadzor nad njimi je mogoč preko spreminjanja nastavitev v vašem spletnem brskalniku (ponavadi pod zavihkom „Nastavitve“), kjer piškotke lahko tudi zbrišete.

Obstaja več vrst takih podatkovnih datotek oz. piškotkov. Na tej spletni strani uporabljamo analitične piškotke:

To so piškotki analitične storitve Google Analytics, ki nam sporočajo nekatere specifike obnašanja obiskovalcev, ki brskajo po tej spletni strani. Povedo nam npr. koliko obiskovalcev je na dan/teden/mesec obiskalo spletno stran, koliko časa so le-ti preživeli na določeni podstrani spletne strani ter od kje so ti obiskovalci prišli (iz katerega spletnega brskalnika ali družbenega omrežja). To so informacije, ki jih zbiramo zato, da bi imeli vpogled v to, katere vsebine na spletni strani najbolj zanimajo naše uporabnike. Vsi ti podatki (vključno z IP) so v anonimni obliki shranjeni na strežnikih podjetja Google Inc. (preberite si Googlov pravilnik zasebnosti tukaj).

Podatke, ki jih zbiramo s pomočjo analitičnih piškotkov, hranimo eno leto.

Z uporabo spletne strani www.palabra.si se strinjate z zbiranjem vaših podatkov, ki jih pridobimo s pomočjo analitične storitve Google Analytics.

Vaša pravica je, da se z zbiranjem omenjenih podatkov ne strinjate. V tem primeru lahko analitične piškotke zavrnete tako, da na svoj spletni brskalnik namestite orodje Google Analytics Opt-out Browser Add-on, ki ga najdete tukaj.

Nalaganje piškotkov na vaš računalnik ali mobilni telefon lahko preprečite tudi s spreminjanjem nastavitev oz. zasebnosti v spletnih brskalnikih, ki jih uporabljate. Poglejte si, kako lahko to urejate v najbolj razširjenih spletnih brskalnikih: Chrome – navodila v angleščini, Firefox – navodila v angleščini, ter Internet Explorer – navodila v slovenščini.

Na naši spletni strani so povezave (v obliki ikon) do nekaterih družbenih omrežij (Twitter in Instagram). Če kliknete na katero od teh ikon, boste preusmerjeni na družbena omrežja, ki lahko v vaš računalnik ali mobilni telefon odložijo kakšen piškotek. Podjetje Palabra nad tem nima nobene kontrole. Če se s tem ne strinjate, vas prosimo, da na povezave oz. ikone za družbena omrežja ne klikate.

Osebni podatki za namen izdajanja računa

Če se posameznik ali podjetje odloči za eno od storitev, ki jih ponujamo, bomo nekatere njegove osebne podatke navedli tudi pri izdaji računa za opravljeno storitev. Ti osebni podatki so: ime in priimek (ali ime podjetja) ter naslov. Ti podatki ne bodo uporabljeni za kakršen koli drug namen.

Zavezanost k varovanju vaših osebnih podatkov

Podjetje Palabra se tukaj zavezuje, da bo vse vaše osebne podatke, ki jih je pridobilo za različne namene, upravljalo v skladu z veljavnimi slovenskimi zakoni o varstvu osebnih podatkov ter s Splošno uredbo o varstvu podatkov („General data protection regulation“).

Kontaktni podatki podjetja:

Naziv podjetja: Palabra, oblikovanje spletnih strani in vsebin, Petra Pekovec s.p.

Naslov: Gradnikova cesta 8, 4260 Bled

Elektronski-naslov: petra@palabra.si

Telefon: 040 889 876

Spletna stran: www.palabra.si

Hvala za vaš čas, ki ste ga vložili za prebiranje naših pogojev uporabe in politike zasebnosti. Želimo vam prijetno in varno brskanju po spletu!

Palabra, oblikovanje spletnih strani in vsebin, Petra Pekovec s.p.